Apa bahan-bahannya? Jomm masak!
Bahan A- untuk ditumis
Bunga lawang } - Beberapa ulas
Buah pelaga } - Beberapa ulas
Bawang putih 5 ulas @1 labu
Halia- seperti dalam gambar bahagi kpd dua.
( bergantung kepada berapa banyak ayam yang kita gunakan lebih banyak lebih elok)
*Tumbuk halia & bawang putih (jangan hancur)
Bahan B
Ayam (sebelah-dipotong kecil2)
Cara masak;
Panaskan 2 sudu teh minyak dan masukkan bahan yang telah ditumbuk bersama buah pelaga dan bunga lawang.
Kacau sehingga naik bau.
Masukkan ayam, kacau rata..biarkan seminit dua.
Masukkan air dan kacau.
Masukkan Garam, & serbuk perasa
Biarkan mendidih atau sehingga ayam masak.
Daun Sup ; mengembalikan kesegaran |
Sup tanpa perencah mampu membuka selera dan mengembalikan tenaga |
Taburkan ke atas sup yang telah dihidangkan.
Lebih menyegarkan |
Selamat mencuba!!
1 comment:
Terasa2 segar hirup sup tu :D
Salam kenal :)
Post a Comment